Sąlygos ir taisyklės – Atsakomybės apribojimas

Taisyklių atnaujinimo data: 2024-01-01 galioja iki 2024-12-31
Įmonės informacija:
MB Versify Agency
Įmonės kodas: 305760259
Registracijos adresas: V. Nagevičiaus g. 3, Vilnius

1. Bendros nuostatos
MB Versify Agency (toliau – „Pardavėjas“) vykdo privataus prekės ženklo kosmetikos ir maisto papildų pardavimą. Pateikdamas užsakymą, Pirkėjas patvirtina ir sutinka su šiomis sąlygomis ir taisyklėmis, įskaitant atsakomybės apribojimus.

Tam tikromis situacijomis, atsižvelgiant į produkto specifiką, galutinė gamyba, pilstymas arba pakavimas gali būti perduota trečiosioms šalims. Tai gali apimti, bet neapsiriboti, universitetus, mokslines įstaigas ar specializuotus gamybos partnerius, kurie atitinka teisės aktų reikalavimus ir kokybės standartus. Pardavėjas užtikrina, kad bet kokia perduodama veikla bus vykdoma laikantis aukščiausių kokybės kontrolės ir saugumo reikalavimų, tačiau neprisiima atsakomybės už trečiųjų šalių veiksmus, jeigu jų veikla sukelia vėlavimus arba produktų defektus.

2. Gamyba ir pristatymas
Pardavėjas įsipareigoja tiekti prekes per sutartus terminus, tačiau Pirkėjas supranta ir pripažįsta, kad gali kilti vėlavimų dėl aplinkybių, nepriklausančių nuo Pardavėjo valios. Tokie veiksniai gali apimti, bet neapsiriboti:

  • Žaliavų tiekimo vėlavimus iš trečiųjų šalių tiekėjų
  • Ilgiau trunkančius tyrimus arba patvirtinimo procedūras, kurių reikalauja išorinės laboratorijos ar reguliavimo institucijos
  • Gamybos sustabdymą dėl techninių gedimų ar priežiūros darbų
  • Vėlavimus dėl tarų arba pakavimo medžiagų tiekimo iš trečiųjų šalių tiekėjų
  • Netikėtus vėlavimus, susijusius su muitinės procedūromis arba kitomis reguliavimo institucijomis

Pardavėjas deda visas pastangas, kad sumažintų tokius vėlavimus, tačiau negali būti laikomas atsakingu už bet kokią dėl to patirtą finansinę žalą ar nepatogumus.

3. Trečiųjų šalių tiekėjai
Pardavėjas naudoja tam tikras žaliavas, įskaitant, bet neapsiribojant, pakavimo medžiagomis, sudedamosiomis dalimis ir kitais komponentais, kurie yra tiekiami trečiųjų šalių tiekėjų. Pirkėjas supranta ir pripažįsta, kad Pardavėjas veikia tik kaip tarpininkas tokiuose sandoriuose. Pardavėjas nėra atsakingas už trečiųjų šalių tiekėjų tiekiamų produktų kokybę, pristatymo laiką ar bet kokius defektus.

Pavyzdžiui, kalbant apie pakavimo medžiagas, bet kokie priekaištai dėl kokybės, pristatymo ar vėlavimo turi būti nukreipti tiesiogiai tiekėjui. Pardavėjas padės Pirkėjui bendraujant su tiekėju, tačiau neprisiima atsakomybės už trečiųjų šalių tiekėjų sukeltus vėlavimus ar defektus.

4. Atsakomybės ribojimas
Pardavėjo atsakomybė už bet kokią žalą, susijusią su vėlavimais, defektais ar nuostoliais, yra ribojama tik tiesiogine žala ir negali viršyti sumos, sumokėtos Pirkėjo už susijusį užsakymą. Pardavėjas nėra atsakingas už netiesioginę ar pasekminę žalą, įskaitant, bet neapsiribojant, prarastą pelną ar veiklos sutrikimus.

5. Force majeure (nenugalimos jėgos aplinkybės)
Pardavėjas nėra atsakingas už bet kokius įsipareigojimų nevykdymus arba vėlavimus, atsiradusius dėl aplinkybių, nepriklausančių nuo jo kontrolės, įskaitant, bet neapsiribojant, gamtines nelaimes, streikus, valstybės reguliavimo veiksmus ar kitus nenumatytus įvykius, kurie užkerta kelią įprastinei veiklai.

6. Rizikos perkėlimas
Rizika dėl produktų praradimo ar sugadinimo pereina Pirkėjui nuo to momento, kai produktai yra perduodami trečiajai šaliai, atsakingai už prekių transportavimą. Pardavėjas neprisiima atsakomybės už transportavimo metu patirtus nuostolius, nebent transportavimo paslaugas teikia Pardavėjas.

7. Ginčų sprendimas
Visi ginčai, kylantys iš šių sąlygų arba susiję su Pardavėjo teikiamomis paslaugomis, sprendžiami pagal Lietuvos Respublikos teisę. Kilus ginčams, šalys pirmiausia sieks juos išspręsti derybų keliu. Nepavykus susitarti, ginčas bus sprendžiamas kompetentingame Lietuvos teisme pagal Pardavėjo registracijos vietą.

8. Privatumas ir duomenų apsauga
Pirkėjas patvirtina, kad supranta ir sutinka su Pardavėjo privatumo politika, pagal kurią asmens duomenys bus tvarkomi tik tiek, kiek būtina užsakymų vykdymui ir prekių pristatymui. Pirkėjas turi teisę reikalauti, kad jo asmens duomenys būtų ištrinti arba pataisyti, kreipdamasis į Pardavėją el. paštu.